Voorstellingen

Mag ik meedoen?

Na het succes van de voorstelling Een tekening voor de Juf, presenteert Martin samen met zijn poppen de kersverse nieuwe kindervoorstelling Mag ik meedoen?


Bij Pietje in de straat gebeurt altijd wel iets. Zo is Pietje stiekem verliefd op Willeke, zijn buurmeisje, die net nieuw in de straat is komen wonen. Willeke ziet Pietje niet zo staan omdat hij vrienden is met Kootje. Kootje is 'anders' en dat vindt Willeke helemaal niks. 'Anders is raar' vindt Willeke. Wat moet Pietje nu doen? Iemand ‘anders’ hoort er namelijk toch ook bij? Of niet?


Op speelse wijze en vol muziek, humor en interactie vertellen we een verhaal over inclusiviteit, ‘anders’ zijn, pesterijen en ‘erbij willen horen’. Deze voorstelling is uitermate geschikt voor kinderen in de leeftijd (of belevingswereld) tussen de 3 en 9 jaar en heeft een gemiddelde duur van 50 minuten. 


Een tekening voor juf

Een originele en indrukwekkende manier om afscheid te nemen van een juf of meester die na zoveel jaar de school gaat verlaten?

Dat doe je door de op maat aangepaste voorstelling Een tekening voor Juf op je school te laten spelen door Martin Stritzko samen met zijn poppen Freddy, Kootje en Pietje.

Pietje heeft een tekening gemaakt en daar staat de naam van de juf op en een heel groot rood hart. Is Pietje verliefd op de juf? De juf blijkt met pensioen te gaan en dat vindt Pietje niet zo fijn. Hij hoopt maar dat het pensioen snel voorbij is zodat juf weer terug kan komen!

De voorstelling barst van de muziek en wordt persoonlijk gemaakt door verhalen over de juf of meester er in te verwerken. Met een lach en een traan wordt er afscheid genomen.  Dit gebeurt door middel van een  feestelijk afscheidslied! Het refrein is wordt van tevoren met de leerlingen ingestudeerd, dus Pietje zingt met alle leerlingen de juf of meester toe!

Een afscheid om nooit meer te vergeten.


Feestdagen met Pietje

Het is winter en de straat van Pietje is vrolijk versierd. Dit is de tijd van het jaar waar hij naar uitgekeken heeft! Samen met Martin en zijn vriendjes uit de straat maakt hij er dit jaar weer een onvergetelijk feest van. 


De voorstelling van Pietje en zijn vriendjes is uitermate geschikt voor kinderen in de leeftijd (of belevingswereld) tussen de 3 en 9 jaar.

Educatie door vermaak!

De kracht van Pietje is dat problemen op een toegankelijke manier bespreekbaar worden gemaakt. Martin laat zijn poppen tot leven komen en vertellen over actuele thema’s als vriendschap, school en verliefdheid. Educatie door vermaak! 


De meestal grappige monologen van Pietje, Willeke, Flauwe Freddy en Kootje en de dialogen met Meester Martin worden afgewisseld met gouwe ouwe en zelfgemaakte liedjes.